Holistic-energetics


Holistic-energetics

Menu

P.E.M.F. /  E.M.R. behandelingen

Wat is P.E.M.F. therapie?

Nu beschikbaar in onze praktijk:

PEMF behandeling:


*verlicht pijn

*verminderd ontstekingsreacties

*totale lichaams detox 

*verlaagd bloeddruk

*boost immuunsysteem 

*versneld wondgenezing

*versneld botgenezing bij breuken, operaties..

*versneld regeneratie zenuwstelsel 

*verminderd afsterven van zenuw weefsel

*versneld spier opbouw bij sporters

*verminderd vermoeidheid


Wordt frequent gebruikt bij:


Fibromyalgie 

Ondersteuning bij kanker

Wonden en breuken

Vermoeidheids syndromen 

Stress en depressie

Chronische darm ontstekingen

Algemeen chronische ontstekingen

Botontkalking 

Astma

Restless legs

Migraine

Osteoporose 

Rugpijn

Waarom PEMF-therapie werkt

Het idee erachter is dat de energiepulsen diep doordringen in de weefsels en cellen stimuleren op de plaats van de verwonding, en in de regio er omheen.

In een aflevering van de Bulletproof Radio legt PEMF-expert Dr. Gary Ryan, bekend als "The Energy Doctor", uit: "Gebaseerd op veel onderzoek dat bij Yale werd gedaan, is het duidelijk dat vrijwel elke pathologie in het lichaam wordt voorafgegaan door een daling in cellading. Nu hebben we een technologie die het energie niveau van een cel die zijn lading heeft verloren, vanwege de hoge intensiteit van de puls, weer tot een normale of een meer normale situatie brengt, waardoor deze kan repliceren zoals een meer normale cel.

Dus door een laag-niveau elektromagnetisch veld in het lichaam te introduceren, kunnen die cel ladingen weer omhoog komen en gezonde elektrochemische uitwisselingen herstellen.

PEMF behandeling stimuleert elk niveau van het lichaam. De elektromagnetische pulsen van energie doordringen het lichaam op cellulair niveau. Je lichaam gebruikt dan die energie om zichzelf te helen door zijn natuurlijke genezingsmechanismen. Afhankelijk van de omvang van het probleem, kan PEMF snel een lichte onbalans aanpakken, zoals een spierverrekking of kneuzing. Een complexere verandering zal meer tijd in beslag nemen maar het lichaam zal zeker op cellulair niveau reageren en daar waar mogelijk het lichaamseigen herstelproces optimaliseren


Wat de wetenschap zegt over PEMF-therapie

Het mechanisme van gepulseerd elektro magnetisch velden klinkt behoorlijk overtuigend, maar PEMF-onderzoek onder gecontroleerde omstandigheden zal uitwijzen of PEMF al dan niet effectief is. Dit is wat wetenschappers tot nu toe konden aantonen over PEMF-therapie:

PEMF verminderde pijn en zwelling meetbaar na plastische chirurgie [8]

Een omvangrijke hoeveelheid onderzoek toont aan dat PEMF genezing van tibiale breuken bevordert [9] [10] [11]

Een kleine studie toonde aan dat PEMF-therapie pijn vermindert door chronische pijn en fibromyalgie [12]

Dierstudies tonen het potentieel van PEMF-therapie in het regenereren van zenuwvezels in het ruggenmerg en perifere zenuwen, wat veelbelovend is voor de toekomst van regeneratieve geneeskunde [13]

In celculturen leek PEMF-behandeling lysozym te activeren, wat een belangrijke stap is in het botregeneratieproces. [14]

Behandeling met PEMF verbeterde artrose door het kraakbeen tegen te houden [15]

PEMF had invloed op de groei van botcellen in celculturen, die in laboratoriumonderzoek botweefsel vormden [16] [17] [18]

In een kleine studie gingen mensen met letsel aan rotatorcuffs door de PEMF-therapie en hadden alle deelnemers een duidelijke verbetering of verdwijnen van hun symptom. [19]

Slechts één maand PEMF-behandeling verbeterde pijn en functionele prestaties bij patiënten met artritis [20]

PEMF-therapie hielp de lever sneller herstellen bij ratten waarvan een deel van de lever werd verwijderd [21] [22]

Veel Gestelde Vragen over Pulserend Magneetveld Therapie (PEMF)Welke ervaring is er met PEMF?

Deze technologie heeft wereldwijd vele wetenschappelijke klinische studies ondergaan. Tienduizenden patiënten zijn met succes behandeld. Van de behandelde patiënten wordt een zeer hoog succes score gerapporteerd, met een aanzienlijke verbetering van hun kwaliteit van leven.

Wat veroorzaakt pijn in de gewrichten?

Tussen onze botten liggen laagjes kraakbeen, die voorkomen dat de botten tegen elkaar schuren. Wanneer de lagen kraakbeen verslijten, beginnen de botten tegen elkaar te schuren, wat extreme pijn veroorzaakt. Onder normale omstandigheden vervangt het lichaam kraakbeen onder controle van kleine elektrische signalen. Deze elektrische signalen worden in ons lichaam gecreëerd. Als gevolg van ziekten zoals osteoartritis, osteoporose, veroudering of trauma, wordt de normale vervanging van kraakbeen verstoord. Dit veroorzaakt pijn en ontsteking.

Hoe vermindert PEMF de pijn in de gewrichten?

Pulserend Magneetveld Therapie heeft een invloed beïnvloeden het gedrag van de cel door elektrische veranderingen rond en in de cel teweeg te brengen. Verbeterde bloedtoevoer verhoogt de zuurstofdruk, activeert en regenereert de cellen. Verhoogd calciumtransport stimuleert het herstel en de groei van kraakbeen en vermindert tegelijkertijd de pijn beduidend.

Hoe verlicht PEMF rugpijn?

PEMF heeft bewezen zeer effectief te zijn, ook voor de behandeling van osteoporose. Door verbeterde bloedtoevoer stijgen zuurstofniveaus, activeren en regenereren cellen. Het resultaat is een verbeterd calciumtransport en een betere opname van calcium in de botten en vermindert tegelijkertijd de pijn aanzienlijk. Bovendien leidt een toename van de botdichtheid tot een betere fractuur genezing en minder risico op botbreuken

Waarom hebben osteoporose patiënten vaak rugpijn?

Vanwege ‘broze’ botten hebben patiënten met osteoporose vaak last van zeer pijnlijke micro-fracturen in de wervelkolom. Al na enkele weken gebruik van de Centurion apparatuur wordt aanzienlijke verlichting van pijn bereikt, wat wordt verklaard door het sluiten van deze micro-fracturen.

Neem de botdichtheid toe als gevolg van PEMF?

Een studie aan het Pacific Health Research Institute in Honolulu werd opgezet om concrete gegevens te verschaffen over het herstel van botmassa bij vrouwen na de menopauze. De botdichtheid steeg met een gemiddelde van 5,6%. Aan de universiteit van Graz in Oostenrijk toonde een vergelijkbaar onderzoek duidelijk een toename van de botdichtheid na een jaar met ongeveer 6%. Deze resultaten maken het verschil in functioneren in goede gezondheid of lijden met een toenemend risico op spontane fracturen. De evenredige toename van het fractuur risico is direct gerelateerd aan verminderde botdichtheid.

Hoe kan het helpen bij botbreuken en non-union?

Het is bewezen dat PEMF zeer effectief is voor het genezen van vertraagde non-union van botten en voor verbeterde genezing van breuken. Het blijkt een positieve invloed te hebben bij problematische fracturen en fracturen met een grote opening. Behandeling kan ook plaatsvinden als er implantaten zijn.

En sportblessures?

We zien duidelijk een drastische vermindering van pijn en ontsteking bij de behandeling van sportblessures. Zwelling wordt snel verminderd en PEMF stimuleert het lichaam om beschadigd weefsel te repareren en versnelt het genezingsproces.

 

Hoe zit het met wondheling en spataderen?

Pulserend magneetveld therapie verbetert de perifere circulatie en oxygenatie. Dit zorgt voor een beter transport van voedingsstoffen en verbetert de wondgenezing. Bij vrouwen met spataderen wordt snelle pijnverlichting verkregen en is er veel minder vermoeidheid van de benen.

Hoelang duurt een sessie?

De lengte van de programma’s ligt tussen 20 en 30 minuten. Nadat de sessie is beëindigd, wordt de energie automatisch uitgeschakeld en gaat het systeem in de ‘stand-by’ modus (zoals op uw tv-toestel).

Wat zijn de bijwerkingen / contra indicaties?

Bijwerking is dat alle lichaamsfuncties efficiënter werken. Niet gebruiken indien men een pacemakers heeft en tijdens het laatste trimester van de zwangerschap.

Hoe helpt het bij het verbeteren van gezondheid en conditie?

De lagere frequentie (met lagere energieniveaus) draagt op een natuurlijke manier bij aan optimale energieregulatie en gezondheidsbevorderende effecten. Normalisatie van het membraanpotentiaal en een verbeterd metabolisme  leveren de cellen de optimale hoeveelheid energie die bijdraagt aan algemene fitheid en kracht. Eiwitsynthese wordt verhoogd door verbeterde regeneratie en verwijdering van afvalstoffen wordt gestimuleerd en het natuurlijke immuunsysteem geactiveerd. Het algehele energieniveau verbetert, de gezondheid wordt gestabiliseerd en de conditie neemt toe. Het is een ideale manier om uw eigen goede gezondheid te behouden!

Wat is elektro magnetisme?

De interactie van elektrisch en magnetisch effect staat bekend als elektromagnetisme. Elektromagnetisme is een van de belangrijkste concepten in de natuurwetenschappen. Een elektromagneet bestaat uit een stuk zacht ijzer met elektrische draad eromheen gewikkeld. Wanneer een elektrische stroom door de draad vloeit, produceert deze een magnetisch veld rond de draad en wordt het ijzer gemagnetiseerd. Hoe groter de stroom, hoe sterker het magnetische veld. Door de draad vele malen op te rollen, kan het geproduceerde magnetische veld nog sterker worden gemaakt.

Wat heeft Lorenz-kracht te maken met PEMF?

Elektrische stroom in een spoel veroorzaakt een magnetisch veld. Het magnetische veld krult om elektrische draad waarin de stroom loopt. Elektriciteit en magnetisme zijn op veel manieren met elkaar verbonden. Het zijn uitingen van dezelfde fundamentele fysieke concepten. Maxwell-vergelijkingen tonen de relatie tussen elektriciteit en magnetisme. De gecombineerde effecten van elektrische en magnetische velden, wordt Lorenz-kracht genoemd. Als gevolg van de Lorenz kracht zal pulserend elektromagnetisme, elektriciteit in cellen produceren. Dit is de basis voor pulserend magneetveld therapie.

Elektriciteit in het menselijk lichaam?

Het is al lang bekend dat er elektriciteit in ons lichaam is: elektrocardiogram (ECG), electroencephalogram (EEG) en electromyogram (EMG). In 1956 werd het piëzo-elektrische effect in bot ontdekt door Fukada en Yasuda; een natuurkundige en een orthopedisch chirurg in Japan. De gecombineerde effecten van elektrische en magnetische kracht verklaren dat pulserende elektromagnetische velden elektrische veranderingen op cellulair niveau in het lichaam veroorzaken en het celmetabolisme wordt beïnvloed.

Beïnvloedt PEMF het zuurstofgehalte in de cellen?

Dit kan alleen worden bereikt als de pulserende elektromagnetische velden voldoende diep in het menselijk lichaam doordringen. De elektrische invloed en toename van de celmembraan potentiaal veroorzaakt een toename van de oxygenatie, wat op zijn beurt de toevoer van voedingsstoffen verhoogt. Dit resulteert in verwijdering van afvalproducten uit de cellen en celontgifting.

Hoe weet ik of het effect echt is en niet een placebo?

De meeste wetenschappelijke klinische studies tonen duidelijk aan dat om klinisch relevante resultaten te verkrijgen, de minimale pulserende veldsterkte ten minste 3-5 milli Tesla (30 tot 50 Gauss) moet zijn. Om piëzo-elektriciteit in botten en cellen te genereren, moet de veldsterkte groter zijn dan 10 milli Tesla (100 gauss). Er zijn verschillende variaties van grote en dure spoelsystemen die op armen of bedden zijn gemonteerd, maar geen van deze systemen kan energieën van meer dan 100 gauss genereren.

Dringt PEMF door in het hele lichaam?

Absoluut. De combinatie van het opgewekte energieniveau en de snelheid van verandering van de pulsen garanderen een volledige lichaamspenetratie, op voorwaarde dat de minimale hoeveelheid gegenereerde energie ook voldoende is.

Kan ik de elektromagnetisch pulsen ook voelen?

Neem de meegeleverde testmagneet in uw eigen hand en dan kunt u de pulsen voelen! Op de hoogste instelling kunt u de pulsen zelfs voelen op een afstand van meer dan 1 meter of aan de andere kant van uw lichaam!

Hoe zit het met systemen op batterijen?

Apparatuur op batterijen genereert zeer korte vierkante, driehoekige of exponentiële pulsen. Bovendien zijn ze niet in staat om tegelijkertijd bij elke afzonderlijke spoel de benodigde hoog-energetische elektromagnetische velden te genereren, anders zou de batterij in zeer korte tijd leeg raken. Deze systemen zullen geen voldoende energieoverdracht in het lichaam veroorzaken om een realistische elektronenbeweging te verkrijgen. De minuscule hoeveelheden opgewekte energie zullen geen relevant of gunstig piëzo-elektrisch effect in cellen veroorzaken.

Hoe zit het met het bereik van de frequenties?

De beschikbare frequenties van het PEMF-systeem moeten een breed bereik bestrijken om de beste therapeutische mogelijkheden voor de verschillende toepassingen te hebben. Voor de behandeling van ziekten moet het bereik 1-50 Hz zijn (boven 50 Hz is er geen relevant therapeutisch effect meer) en voor gezondheid en conditie 1-22 Hz

Hoe zit het met gebruik van een vaste frequentie?

Als we in een vliegtuig zitten, ervaren we geluid van de motoren van het vliegtuig. Na korte tijd merken we dit geluid nauwelijks meer. Dit komt door het vermogen van ons lichaam om zich aan te passen aan omringende storingen en dus dit geluid op te heffen. Hetzelfde geldt voor magnetische velden, die de hele tijd pulseren met dezelfde frequentie en intensiteit. Deze pulsen zijn een verstoring voor het lichaam en het zal zich na enkele minuten aanpassen aan de gebruikte pulsfrequentie en het effect zal bijna nul worden (dit is de reden waarom sommige fabrikanten het gebruik van slechts 8 minuten aanraden) Door automatisch de gebruikte frequenties om de paar minuten te veranderen, wordt dit aanpassingseffect vermeden en wordt dus effectieve therapie verkregen voor de hele therapiesessie.

Waarom heb ik meer dan één programma nodig?

Er is geen mens zoals de ander en we zijn allemaal uniek met unieke verschillen. Dit betekent dat het onmogelijk is om van tevoren te weten of dezelfde behandelingsparameters voor alle mensen op dezelfde manier werken! Om er zeker van te zijn dat we de best mogelijke effecten krijgen, hebben we verschillende programmamogelijkheden nodig, vandaar de keuze uit 10 verschillende programma’s voor de Centurion-systemen.

Wat kan ik verwachten?

Er zijn honderden onderzoeken die een breed scala aan toepassingen van pulserende elektromagnetische velden (PEMF) laten zien. Veel onderzoeken bevestigen dat als er enkele basisregels met betrekking tot de toegepaste therapieparameters en het gebruik van de juiste apparatuur worden nageleefd, , de voordelen voor de patiënt aanzienlijk zijn.

Hoe weet ik dat er meer zuurstof in mijn lichaam wordt verdeeld?

De evaluatie is uitgevoerd door middel van thermografie (het meten van de warmte afkomstig van een lichaam gemaakt met behulp van infraroodtechnologie). We kunnen duidelijk de verschillen zien tussen een temperatuurscan voor en na PEMF-behandeling. De verschillen in kleurverdeling tonen duidelijk een verhoogde perfusie en dus een toename van de zuurstoftoevoer.

TARIEVEN VOOR PEMF

Bij ons kunt u uw PEMF behandeling betaalbaar houden! Wij doen deze meestal in combinatie met een andere behandeling maar u kunt hem ook los boeken voor 30 euro.

Met 2de behandeling (naar keuze) erbij krijgt u korting en betaald u voor het GEHELE PAKKET maar 50 euro (voor de 2 behandelingen).

Zie hier onder de prijslijst van andere aanbieders.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Neem vrijblijvend contact op! Geen verplichtingen. Of maak vrijblijvend een afspraak.

Uw gegevens worden behandeld volgens privacy wetgeving

Laat hier onder uw naam en telefoon nummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Joshuamindhospital@gmail.com